Omgeving

Rome ligt in de Bommelerwaard dat genoemd wordt: “het mooiste eiland tussen de rivieren, in Nederland.”

Rome is een buurtschap bij Rossum en dat fraaie dorp Rossum staat bekend als “de parel van de Bommelerwaard”.

Wat wil je nog meer?

Wat vind je vlakbij B&B Op Rome?

De B&B ligt aan de voor fietsers bekende LF3 Maasroute (220 km) en de LF 12 Maas en Vestingroute (230 km).

Voor wandelaars langs het LAW Maarten van Rossumpad, zie http://wandelnet.nl/traject/law-4-03-rossum-waardenburg-excl-ommetje-zaltbommel of http://wandelnet.nl/traject/law-4-02-oud-empel-rossum-0

KlompenpadenVoor een wandeling in de omgeving is er het zandslagenpad van de klompenpaden organisatie.

Rondom juni is het volop kersentijd. Bij de kraampjes langs de dorpswegen kun je heerlijk zomerfruit kopen uit eigen tuinen: er zijn volop kersen, bessen en aardbeien. Een bezoekje aan de landwinkel De Overscharen vlakbij de B&B is een aanrader net als genieten, proeven en kopen van allerlei paddestoelensoorten bij het in Rossum gelegen Paddenstoelenrijk.

Natuur
Vanuit de B&B is het heerlijk wandelen naar het Slingerbos in het dorpje Rossum, daarna via Slot Rossum (een prachtig pand) naar het dorp zelf waar diverse ooievaarsnesten te bewonderen zijn in de statige Burchtstraat.
Het naburige dorpje Hurwenen is bekend door de Hurnse Kil, een echt stiltegebied. Prachtig om ’s ochtends vroeg of in de vroege avond te genieten van puur natuur.
Even 6 km rijden naar het dorp Heerewaarden en je kunt eindeloos struinen door de uiterwaard. Het bezoekerscentrum aan het begin van het dorp kan je veel informatie geven..

Sport

Heeft u zin om een dagje te golfen? Dat kan …op 1 km afstand ligt de 9 holes baan van Kerkdriel; http://www.dorpswaard.com/.

Welness
Lekker dagje naar de sauna?
Rosmalen, De Thermen: http://wellnesscentrumnederland.nl/bedrijf/de-thermen/
‘s Hertogenbosch, Devarana: http://wellnesscentrumnederland.nl/bedrijf/sauna-devarana/

Zo veel te zien en te doen rondom Rome

En dat alles zo centraal gelegen in Nederland!

De Bommelerwaard heeft een afwisselend landschap van dijken en uiterwaarden, kastelen, landgoederen en pittoreske dorpjes en is omsloten door de rivieren de Maas en de Waal.

Op de fiets en te voet is de Bommelerwaard het beste te verkennen. Vanaf de dijken heeft u continu prachtig uitzicht op het water en de uiterwaarden. Onderweg passeert u pittoreske dorpjes als Rossum, Hurwenen, Alem, Well, Nederhemert of u kunt een bezoek brengen aan de beroemde kastelen Loevestein en Ammersoyen. Een unieke plek in de Bommelerwaard is het natuurontwikkelingsgebied Fort Sint Andries bij Heerewaarden waar de ‘wilde Waal’ en de ‘milde Maas’ elkaar op korte afstand naderen.

Bekijk in de bommelerwaardgids en op www.rivierenland.nl voor nog meer tips!